Pelletkachels

Een peleltkachel is in feite een houtkachel met warmtewisselaar. Tijdens de verbranding van de houtpellets worden er hete rookgassen gevormd. Deze hete gassen worden door de warmtewisselaar geleid. In de warmtewisselaar geven de rookgassen de temperatuur over aan de lucht uit de kamer. De verwarmde lucht stroomt aan de voor-of bovenzijde de kachel uit om zo de kamer te verwarmen. De hoeveelheid warmte lucht wordt automatisch op warmte behoefte door de kachel gedoseerd.

 • Sfeer en behaaglijke warmte
 • Duurzaam, milieuvriendelijk en puur natuur
 • Stookkostenbesparing van 40 tot 70%!

Werking

De hoeveelheid energie welke de pelletkachel produceert wordt geregeld door de computer. Op het moment dat er warmtevraag ontstaat, gaat de pelletkachel naar een hoger vermogen. Dit houdt in dat er meer pellets (lees brandstof) worden aangevoerd en tegelijkertijd ook meer zuurstof door het vuur wordt geblazen. Als de brandstof en zuurstof verhouding in balans zijn, ontstaat er een optimale verbranding. Een optimale verbranding geeft nagenoeg geen zichtbare rook en maximale energie. Daarom is het van belang dat uw pelletkachel in alle standen juist is ingeregeld op de kwaliteit en soort houtpellets. Het is officieel erkend door de overheid dat een pelletkachel bijdraagt aan een beter milieu. Om deze reden is er een investeringssubsidie te verkrijgen op de aanschaf van een pelletkachel en biomassatoestel.

Pelletkachel en subsidie

In Nederland is de pelletkachel ook ontdekt om energie te besparen. Het verwarmen met pellets neemt een enorme vlucht.  Zelfs door Het ministerie van Economische Zaken wordt de pelletkachel gezien als een goed alternatief om de woning te verwarmen. Om duurzame verwarming te promoten, heeft de regering een subsidie uitgeschreven.

De subsidie houdt in dat als de pelletkachel voldoet aan de hiervoor opgestelde eisen, er een minimaal €500,- euro subsidie wordt verleend. Subsiedie op een CV  moederhaard is er vanaf €1400,- euro. Op een CV  pelletketel wordt er €3200,- euro verstrekt. De hoogte van het subsidiebedrag is dus afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u €50,- euro per kW vermogen van de kachel (vanaf 5kW tot 500 kW) Maar met een minimum van €500,- euro.

Wij hebben bij Buitenhuis de keus gemaakt voor de Pelletkachels van het met Artel.

Deze pelletkachels zijn uitermate geschikt voor toepassing in uw vakantiewoning of chalet, omdat u voor deze vorm van verwarming geen gas nodig heeft.

Voordelen pelletkachels:

 • geen gas nodig
 • eenvoudige plaatsing
 • elektronisch gestuurd en programmeerbaar
 • leverbaar met optionele GSM module: zo kunt u op afstand alvast uw verwarming
 • aanzetten, zodat het bij aankomst in uw vakantiewoning of chalet lekker warm is
 • milieuvriendelijke verwarming (CO2 neutraal)
 • goedkope verwarming
 • verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen