Zomer/winter klaar

De grootste schades aan vakantiewoningen ontstaan in de winter. Vaak worden leidingen, geisers, en cv-ketels niet goed afgetapt. Leidingen kunnen daardoor scheuren, koppelingen kunnen knappen en cv-ketels en geisers kunnen bevriezen.  Aan het begin van een nieuw seizoen, wanneer het water er weer opgezet wordt, is er dan veel schade ontstaan.

Neem geen risico en sluit een winter- en zomerklaar contract met ons af.

Dit contract houdt in, dat Buitenhuis in de periode tussen het af- en aansluiten, verantwoordelijk is voor het leidingwerk. Bij een groot aantal vakantieparken en campings maken wij standaard de stacaravans klaar voor de winter. De stacaravans worden weer opgestart voordat het recreatieseizoen begint.

Vraag of uw camping al een (collectief) contract heeft met Buitenhuis Recreatie Techniek!

De volgende werkzaamheden voeren wij uit tijdens het winter- en zomerklaar maken:

  1. Afsluiten van het water en het doorblazen van de leidingen.
  2. Afsluiten van de geiser en waterzijdig of helemaal afsluiten van cv-ketel.
  3. Antivries in het toilet en in de afvoeren van wastafel en douche.
  4. In het voorjaar alles weer aansluiten en controle van leidingen op lekkages.
  5. Indien er toch reparaties nodig zijn, verhelpen wij deze vakkundig en kosteloos.

*bij een winter en zomerklaar contract mag er tussen het afsluiten en aansluiten in, geen werk worden verricht aan de leidingen. Er mag beslist geen water op de leidingen gezet worden. De datum voor collectief aan- en afsluiten, wordt overlegd met het recreatiepark. Datum zomerklaar maken is afhankelijk van de vorstperiode. Bij eerder opstarten, kan het risico op vorstschade niet uitgesloten worden. Als uw woning zomerklaar is gemaakt en er komt toch nog vorst, dan zijn de kosten van eventuele schades voor eigen rekening!

Let op! Als een vakantiewoning is voorzien van centrale verwarming, kan het leidingwerk bij ernstige vorst toch nog beschadigen. Bij een eventuele gasstoring kan de CV uitvallen. De centrale verwarming start dan niet automatisch weer op. Eventueel thermolint en buisisolatie om de waterleidingen kunnen de kans op vorstschade verminderen, maar zeker niet geheel uitsluiten.

Klik hier voor informatie over de (collectieve) contracten die wij aanbieden voor het winter- en zomerklaar maken.

Offerte aanvragen voor Zomer/winter klaar?

Vul hier het formulier in!